ontdek de toekomst met Rolf Heynen als inspirerende keynote spreker

ontdek de toekomst met Rolf Heynen als inspirerende Keynote spreker

over Rolf Heynen

Wie is Rolf Heynen?

Rolf Heynen (1979) is ondernemer, spreker, auteur en bestuurder/commissaris in de duurzame (energie)sector. De afgelopen vijftien jaar richtte hij diverse succesvolle duurzame bedrijven op, publiceerde hij twee boeken en schrijft hij columns voor (inter)nationale kranten en vakbladen over duurzaamheid en de energietransities.

Heynen is niet de meest voor de hand liggende kandidaat om het duurzame verhaal te vertellen aan een breed publiek. Hij was vroeger niet bezig met school en lezen, laat staan duurzaamheid. Sporten had meer zijn interesse. Dat leidde ertoe dat hij een echt vak leerde en als elektricien in Eindhoven aan de slag ging.

Na enkele jaren kwam de realisatie dat hij de studieboeken miste. Hij completeerde een studie elektrotechniek in Eindhoven om vervolgens een studie politicologie in Leiden af te ronden.

Heynen is gelukkig getrouwd en gezegend met twee gezonde kinderen. Hij wil voor zijn kinderen een betere wereld achterlaten en doet dat door 1 procent per dag te verbeteren. Verbeteren thuis, in zijn professie en waar mogelijk ook maatschappelijk.

We wonen in het Hof van Eden dat we in één generatie vervuild hebben, dat kunnen we in één generatie keren. Duurzaamheid en gezondheid drijven hem. Zijn zoektocht en inzichten deelt hij graag met een publiek.

Rolf Heynen

bestuurder / Commissaris

In zijn rol van bestuurder adviseert en inspireert Rolf, als duurzaamheidsspecialist, organisaties in hun bedrijfsvoering en begeleidt hij hen richting een duurzame manier van ondernemen. Zo is Rolf actief betrokken als bestuurder bij Stichting Aruna en lid van de Raad van Commissarissen van Winst uit je Woning B.V.

Rolf Heynen

ondernemer

De afgelopen 15 jaar richtte Rolf verschillende ondernemingen op rondom zijn expertise en interesseveld. Al deze ondernemingen zijn gericht op duurzaamheid en het versnellen van de (energie)transitiesector, voor zowel het bedrijfsleven als de consument.

Dutch new energy research

In 2013 richtte Rolf Dutch New Energy Research op, het duurzame energie marktonderzoeksbureau, bekend van onderzoeken zoals: Dutch Solar Quarterly, Nationaal Solar Trendrapport, Nationaal Warmtepomp Trendrapport, Nationaal Warmtenet Trendrapport en het Nationaal Smart Storage Trendrapport.

Good! Events & Media

Met twee compagnons startte Rolf in 2012 Good! Events & Media. Dit bedrijf organiseerde verschillende vakbeurzen, congressen en evenementen, waaronder Solar Solutions, LED & Elektro, Duurzaam Verwarmd, Smart Storage en de consumentenbeurs Huis & Energie. Onder Good! Events en Media werden ook Solar365, Warmte365 en de congressen ‘Solar in 2030 en Doorbraak van de Warmtepomp’ gestart.

Noord-Hollandse Energie Coöperatie

In 2008 was Rolf verantwoordelijk voor de opbouw van de Noord-Hollandse Energie Cooperatie en richtte hij zich volledig op de operationele kant van de organisatie, van branding en organisatie tot aan strategie en vergunningen.

Rolf Heynen

auteur

De afgelopen jaren kwamen twee boeken van Rolf’s hand. In 2015 verscheen ‘Schaliegas in 1 uur en 43 minuten’ en in 2022 bracht hij zijn hoopvolle boek ‘Het kan dus wél’ uit. Momenteel werkt Rolf aan zijn derde boek, in samenwerking met hoogleraar toxicologie Jacob de Boer.

Rolf Heynen

in de media

Rolf deelt zijn ervaringen, bevindingen en hoopvolle boodschap regelmatig in de media. Hij schuift aan bij podcast uitzendingen, publiceert columns en opiniestukken in (internationale) kranten en worden er regelmatig interviews gepubliceerd in verschillende vakbladen.