Changing the future in one generation

Book Rolf as a speaker

Mission

Changing the future in one generation

“To create a clean, healthy, and stable earth in one generation,” that is Rolf Heynen‘s mission.

As an entrepreneur, executive, speaker, and author, Rolf has become an integral part of the sustainability world. “We have caused most of the problems in one generation, so we can collectively solve them in one generation,” says Rolf. With his “1% rule,” he aims to improve one percent each day in his own life and work, encouraging everyone to do the same.

Rolf Heynen

inspirerende keynote spreker voor jouw event

Creating a clean, healthy and stable earth in one generation. How do we do that? On this crucial question, the audience receives both an answer and practical tools to implement immediately, both within business and at home. With his ‘1% rule,’ Rolf demonstrates that every step—no matter how small—is one in the right, sustainable direction.

Themes of Rolf’s lectures and workshops

Rolf focuses his attention during various workshops and keynotes on the following themes:

  • It can be done: the four major crises and the solutions
  • Sustainability transitions, just as (un)ordinary as all transitions.
  • The energy transition: history, trends, technologies, and the future.
  • Solar energy as the answer to climate change.
  • The resource crisis in perspective
  • Poisoned: how we are surrounded by toxic substances and how do we get rid of them?

Discover the future of sustainability with Rolf as your inspirational keynote speaker.

About

Rolf Heynen

Rolf Heynen (1979) is ondernemer, spreker, schrijver en bestuurder in de duurzame (energie)sector. De afgelopen vijftien jaar richtte hij diverse succesvolle duurzame bedrijven op, publiceerde hij twee boeken en schrijft hij columns voor (inter)nationale kranten en vakbladen over duurzaamheid en de energietransities.

Missie voor Duurzaamheid

Hoe zorgen we er met elkaar voor dat onze samenleving, het bedrijfsleven en alle huishoudens écht duurzaam worden, waarin zowel de mens als de natuur kunnen gedijen? Dit vraagstuk loopt als een rode draad door Rolf’s persoonlijke en professionele leven. Dankzij zijn enthousiasme en de concrete handvatten die hij iedereen aanreikt is het onmogelijk om zelf niet bij te dragen aan zijn missie.

collaborations

“Rolf is een prettige en duidelijke spreker. Hij vertelt zijn verhaal/boodschap op een manier dat zowel een leek als een specialist het begrijpt. Een verhaal met een duidelijke boodschap die we allen niet mogen en kunnen missen! Met Rolf hebben we gezamenlijk stil gestaan waar we nu mee bezig zijn in de wereld, de beslissingen die we nemen of de dingen die we al decennialang op een automatische piloot uitvoeren. Verandering moet er gaan komen, richten op duurzame oplossingen en vooral onze wereld koesteren.”

HVC Groep

“Na het lezen van Rolf’s boek “Het kan dus wel” was ik nieuwsgierig naar meer. Rolf heeft verstand van veel verschillende duurzaamheid thema’s en bespreekt dit op een prettige manier. De opgedane kennis was waardevol en is toegepast voor een duurzaamheidsproject als onderdeel van het Advanced Management Program aan Nyenrode. Zowel het boek als een presentatie van Rolf zijn echt een aanrader!”

Knauf Insulation
Saskia Putter

Een verfrissende en optimistische kijk op de klimaatproblematiek zonder verlies van urgentie.

Tineke Onink
Bestuurder Kinderopvang Morgen

Rolf was een prettige spreker. Zowel in de voorbereiding als op locatie waren wij erg tevreden. Rolf kwam op tijd, was erg professioneel in zijn communicatie en zorgde voor een sterk verhaal dat je aan het denken zet. Vooral de persoonlijke touch maakte het een succesvolle presentatie. Nogmaals dank voor je bijdrage aan ons event!

Stichting Pensioenfonds Medisch Specialisten (SPMS)

Ik heb Rolf gevraagd om de deelnemers van mijn leergang Visie op de Toekomst binnen een dag te leren dat we het duurzaamheidsvraagstuk technologisch gezien op kunnen lossen, welke processen vooruitgang bemoeilijken, en dat we erop mogen vertrouwen dat we het vraagstuk op gaan lossen. Rolf heeft dit inhoudelijk gezien uitmuntend gedaan en ook zijn stijl van presenteren — rustig, goed te volgen, leuk om naar te luisteren — was erg aangenaam. Rolf is absoluut een aanrader!”

Wouter Kalf
Kerndocent Visie op de Toekomst, AOG School of Management

“Rolf is knowledgeable about various sustainability themes and discusses them in a pleasant manner.”

unforgettable experience

Book Rolf as a keynote speaker

Discover the future of sustainability with Rolf as your inspirational keynote speaker. Turn despair into hope and inspire your audience with practical steps toward a more sustainable future.